Op 1 mei kwam een vrachtwagen van FrieslandCampina pallets vol heerlijke en gratis zuivelproducten afleveren bij stichting Hart voor Zorgend Flevoland, het IDO en Coloriet. Geregeld door de Lelystadse veehouder Meilof Bloemert, samen met De Lelystadse Boer.

Wat doe je met producten die door de coronamaatregelen van de één op andere dag niet geleverd kunnen worden? FrieslandCampina, die door sluiting van horecagelegenheden met een voorraad zuivelproducten in haar maag kwam te zitten, stelde deze vraag aan haar leden. Lid Meilof Bloemert, veehouder in Lelystad, kwam direct in actie. Bloemert schakelde op zijn beurt De Lelystadse Boer in om in het netwerk op zoek te gaan naar goede bestemmingen in Lelystad. De organisaties zullen de zuivelproducten uitdelen onder zorgmedewerkers, bewoners en mensen die een extraatje in deze tijd goed kunnen gebruiken.