Vanaf 15 mei verspreiden Sportbedrijf Lelystad en het Overleg Senioren Organisaties Lelystad (OSOL) de beweegposter met daarop laagdrempelige balans-, kracht- en coördinatie oefeningen die seníoren zowel zittend als staand kunnen doen.

“Door deze oefeningen, in combinatie met wandelen en/of fietsen, twee tot drie keer per week te doen, voldoen senioren aan de Beweegrichtlijnen”, vertelt Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg van Sportbedrijf Lelystad. “Het is belangrijk dat senioren niet alleen ten tijde van de coronacrisis, maar ook daarna in beweging blijven”, zegt Tollenaar. Bewegen bevordert de gezondheid en daardoor neemt de kans op chronische ziektes en valongelukken af. Ook is bewezen dat de spierkracht van senioren op latere leeftijd nog kan toenemen, waardoor de dagelijkse handelingen gemakkelijker verricht worden.

Meer info op de website van Sportbedrijf, onder het kopje ‘Sport voor Inwoners‘.