Houtroute

Kijk om je heen in huis en, uitzonderingen daargelaten, overal zie je ‘dingen’ die van hout gemaakt zijn. Van lucifer tot wandmeubel, van een parketvloer tot schrootjesplafond (hoewel die nu behoorlijk uit de tijd en dus zeldzaam zijn).

In het Bultpark, achter de gymzaal tussen de scholen De Kring en De Lepelaar, is onlangs een Houtroute gereedgekomen (start bij het gele bankje). Aangelegd door vrijwilligers terwijl een belangrijk deel van de materiaalkosten betaald konden worden uit een bijdrage van Natuur- en Milieufederatie Flevoland.

De route ‘loopt’ langs zo’n 20 bomen en struiken. Bij iedere boom en struik staat een paal met QRcode. Met je app op je smartphone kun je de info achter de QRcode aflezen.

De route is ook geschikt gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Er is een geleideroute gemaakt (door vrijwilligers!) en op de route zitten halfronde pijpjes, de accenten. Komt iemand met zijn loopstok tegen een accentje aan dan weet hij of zij dat daar een infopaal staat.

Overigens is het hele Bultpark Groenproject (Bultpark Buurtbos, Zintuigentuin, Pluktuin en Lekker Lelystad) dankzij bijdragen van onder andere gemeente Lelystad en de ANWB, ontsloten voor mensen met een visuele beperking.

Van ieder onderdeel is een folder beschikbaar. De folders zijn gratis verkrijgbaar in in het Stadhuis (folderkast) en in de Duurzaamheidswinkel (Stadhuisplein). Het is de bedoeling dat de info ook beschikbaar komt op de site van het Bultpark.