Stichting Leergeld Lelystad levert extra laptops door corona

Ook de kinderen in Lelystad moeten vanwege de coronacrisis hun schoolwerk thuis doen. Vorige week heeft gemeente Lelystad daarom Leergeld gevraagd de richtlijnen voor het verkrijgen van een laptop tijdelijk te versoepelen. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen een aanvraag doen. Afgelopen week heeft zijn al bijna 100 extra aanvragen gehonoreerd.
Onder andere via sociale media heeft Leergeld bekend gemaakt dat kinderen uit gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau tot een inkomen 125% van de bijstand een aanvraag kunnen doen via leergeld-lelystad.nl. Door de uitzonderlijke situatie komen vaak ook kinderen van basisscholen in aanmerking voor de laptop. Na een positieve beoordeling van de aanvraag ontvangt het gezin een waardebon waarmee bij computerwinkel Hardware-expert, waar Leergeld haar laptops inkoopt, een laptop kan worden opgehaald. De laptops zijn helemaal geschoond en van de nieuwste software voorzien.
Leergeld heeft op dit moment nog genoeg geld in kas om deze extra uitgaven te doen. Wilt u een eenmalige extra gift willen doen of donateur willen worden kijk dan op: leergeld-lelystad.nl. Stichting Leergeld Lelystad is een ANBI goedgekeurde stichting.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *