Petite Messe Solennelle van Rossini

Wat hebben wij als oratoriumkoor Stella Maris na twee jaar ons verheugd: op zaterdag 12 november a.s. zingen we in de Lichtbron, Pauwenburg 170 in Lelystad, Petite Messe Solennelle van Rossini. Dirigent is Henk Trommel. De aanvang is om 20:00 uur en er is geen pauze. De entree bedraagt € 17,50 en jongeren tot en met 16 jaar betalen € 10,-. De toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden, aan de zaal en via onze website: stella-maris.nl.

Gioachchino Rossini componeerde de mis in 1863 op 71-jarige leeftijd. De muziek zit vol met prettig in het gehoor liggende melodielijnen en heeft de vitaliteit van de opera’s waar Rossini bekend mee is geworden. Lichtvoetigheid wordt afgewisseld met rustige ritmes met een meditatief karakter. De muziek is zowel feestelijk als sober, bij vlagen dramatisch en dan weer ingetogen. Deze mis wordt uitgevoerd met harmonium en vleugel. Verder werken er 4 solisten aan mee. Ook dat maakt het tot een bijzondere uitvoering.

Als oratorium kijken we ook naar de toekomst. Zo willen we in december een kerstconcert geven waarin in ieder geval A Ceremony of Carols van Benjamin Britten ten gehore zal worden gebracht. Verder brengen we op Palmpasen 2024 de Matthäus Passion van J.S. Bach. Oproep: als er onder de lezers zangers zijn die dit stuk kennen en mee willen studeren als projectlid, neem dan contact op met een van onze bestuursleden via onze website. Wij kijken daarnaar uit en zijn benieuwd. Maar voor nu: tot 12 november a.s.!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *