Start nieuw seizoen LAK op 4 januari

Op woensdag 4 januari is de openingsavond van het nieuwe seizoen van de Vereniging Lelystads Amateur Kunstenaars (LAK). Zoals altijd wordt tijdens dit evenement een presentatie gegeven van het programma voor het eerste halfjaar. Het programma bestaat uit drie blokken van twee maanden:

  • Thema vereenvoudigde landschappen. Hierin experimenteren we met verschillende technieken om de essentie van een landschap te vangen.
  • De mens in zijn omgeving, denk aan een boer bij zijn vee of op de boerderij, een visser in de haven of een kok in de keuken. De kunst is om uit te zoeken hoe zo’n figuur herkenbaar is als boer, visser of kok en om daarbij een omgeving te creëren waar die figuur in past.
  • Collages, met vrije keuze van onderwerp. De kunst om met oude tijdschriften of kranten een sprekende afbeelding te maken.

Daarnaast zijn er de vaste activiteiten: van de aquarellisten, die ongeveer elke maand een nieuw thema bedenken, de grafiekgroep, die heel innovatief experimenteert met verschillende druktechnieken en is er ruimte genoeg om je eigen ding te doen met acryl, oliekrijt of pastel. Elke eerste woensdagavond van de maand is gereserveerd voor modeltekenen of -schilderen. Elke zes weken hangt er in het atelier een nieuwe expositie van één van de leden. De exposant krijgt de gelegenheid om een openingsavond te organiseren en daarbij vrienden, kennissen en familie uit te nodigen. Verder organiseert de LAK regelmatig workshops waarin, onder leiding van een professioneel kunstenaar, een bepaald thema of onderwerp wordt uitgewerkt. Bijvoorbeeld hoe je een levendig schilderij maakt met veel contrast, hoe je water schildert, of hoe je een goed gelijkend portret maakt. Deze workshops zijn vrij toegankelijk voor geïnteresseerden maar met een bescheiden bijdrage.

De LAK is gevestigd aan De Veste 16-77. Heb je zin om je oude hobby weer eens op te pakken, inspiratie op te doen en je verder te ontwikkelen, loop dan eens langs. Je krijgt dan een rondleiding in het atelier en we vertellen je alles wat je wilt weten.

Neem dan contact met ons op via info@atelierdeveste.nl
tel. 0320-222779
of kijk op onze blogspot: http://atelierdeveste.blogspot.nl.
Je bent van harte welkom!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *