St Jansdal presteert goed

In november 2023 heeft de Stichting Behoud Ziekenhuiszorg Lelystad( BZL) door KiekendiefPerspectief/FlevoPanel een peiling laten uitvoeren over de waardering van de ziekenhuizen van St Jansdal in Harderwijk en Lelystad. Bijna 90% van de respondenten in Lelystad maakt gebruik van de zorg van het ziekenhuis in Lelystad. 60% maakt gebruik van die in Harderwijk. Inwoners en huisartsen weten de weg naar het ziekenhuis dus goed te vinden.

Opvallend is wel dat velen voor behandeling naar Harderwijk worden doorverwezen zonder dat dat altijd echt nodig is. De waardering voor de zorg van St Jansdal wordt in Lelystad gewaardeerd met een 7,5. Harderwijk scoort een 7,6. Een mooi resultaat. Toch hebben ook veel mensen opmerkingen voor verbetering. Uit een landelijk imago-onderzoek blijkt dat St Jansdal bij de top hoort. Dat is een goed teken maar er blijft altijd wat te wensen over. De BZL houdt de vinger aan de pols bij de Raad van Bestuur en Cliëntenraad.

Vanuit het ziekenhuis is positief gereageerd op de peiling. Arend Jan Poelarends, lid van de Raad van Bestuur: ‘wij waarderen de inspanningen die BZL doet en de manier waarop ze opkomen voor de belangen van St Jansdal en in het bijzonder locatie Lelystad. Vanuit de resultaten is een aantal thema’s geformuleerd waarop nog verdere verbetering mogelijk is. Hieraan gaan wij werken en ook betrekken bij de nieuwbouw in Lelystad.’ Voor reacties zie: www.behoudhuiszorg.nl of op onze Facebookpagina.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *