Sportbedrijf Lelystad – Buizerd in beweging

Het is donderdagmorgen kwart over tien en zo langzamerhand verzamelen de deelnemers van deze activiteit zich in de recreatieruimte van de Buizerd aan de Tjalk. Het is niet zo’n mooi weer maar Anne, de begeleider, geeft aan dat het programma van vandaag buiten afgewerkt wordt. Alleen als de weersomstandigheden het echt niet toelaten gaat de groep binnen aan de slag. Het is een groep van zo’n 12 deelnemers, zowel mannen als vrouwen. Na het aftekenen van de kaarten gaat iedereen naar buiten en start de activiteit. De nadruk ligt op bewegen. Een gevarieerd programma voor verschillende spiergroepen, dus niet elke week hetzelfde.

Vooraf spreek ik met Juanita (68), een enthousiaste deelnemer die al sinds januari 2022 meedoet. ‘Ik woon niet in de Buizerd maar in de Schoener en loop in 10 minuten naar de Tjalk. Het staat open voor iedereen, je hoeft niet in de Buizerd te wonen. Voorheen heb ik gesport bij een sportschool maar daar is minder aandacht voor gezelligheid en daarnaast moet je altijd je lidmaatschap betalen. Hier betaal je alleen als je er bent. Bovendien is er een strippenkaart die nog wat korting oplevert. Vooral als je wat langer weg bent, of een keer langer ziek bent, is het wel prettig dat je niet hoeft door te betalen.’ Ik vraag haar of ze door deze activiteiten meer mensen heeft leren kennen. ‘Jazeker, na de activiteit drinken we altijd nog een bakje koffie of thee met elkaar. Af en toe neemt iemand iets lekkers mee. Dat is best gezellig en je leert de mensen beter kennen. Met Nieuwjaar hebben we ook iets gezelligs georganiseerd en vorig jaar zomer hebben we een keer met elkaar gegeten.’

‘Buizerd in beweging’ is er iedere donderdag voor inwoners vanaf 65 jaar. Op een gezellige en laagdrempelige manier werken de deelnemers aan hun uithoudingsvermogen, spierkracht, balans, coördinatie en lenigheid. Dit onder begeleiding van een deskundige sportinstructeur.
Dure sportschoenen en/of kleding zijn niet nodig! Meedoen kan iedere donderdag van 10.30 – 12.00 uur (inclusief koffie/thee drinken) in het Wooncomplex De Buizerd, Tjalk 10-32. De kosten bedragen 4 euro per keer of, met een strippenkaart,11 keer voor 40 euro. Aanmelden is niet nodig. Contactinformatie Sportbedrijf Lelystad (0320 – 285 385) of www.sportbedrijflelystad.nl of via de app ‘Lelystad met elkaar’.

 

En kijk voor de actualiteit ook op onze website: www.sportbedrijf.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *