Kopzorgen om de Zorgkliniek

Met recht een hoofdpijndossier voor Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad (ABZL). Even terug naar de aanbevelingen uit het rapport van de toekomst verkenner. De grote groepen kwetsbare ouderen en chronisch zieken vragen om extra aandacht. Een ‘Zorgkliniek’ kwam in beeld, kortdurende spoedopvang voor ouderen en chronisch zieken in het St. Jansdal Lelystad door de huisartsen: een paar dagen observatie, diagnostiek en een arts Ouderen Geneeskunde die mee kan kijken (inmiddels is er al een speciale poli Geriatrie in het ziekenhuis).

 

Goede Zorg Dichtbij, makkelijk voor patiënten en familie.
Dit stuit echter op weerstand: meer partijen in het veld hebben andere belangen.
Langzaam maar zeker verplaatst zich de focus: naar verkeerde beddenproblematiek, revalidatie, het aantal éérstelijnsbedden, definitie van de doelgroep, etc. Tegenstrijdige belangen. ABZL heeft echter geen zakelijk belang, maar een maatschappelijk belang. Goede Zorg Dichtbij voor de kwetsbare ouderen en chronisch zieken, een groep die de komende jaren alleen nog maar groter wordt. Wij voelen ons echter als een roepende in de woestijn of, zoals u wilt, de jungle die het Zorglandschap is.

U kunt ons steunen  door mee te denken en te vertellen hoe u Goede Zorg Dichtbij ziet of zou willen zien in Lelystad. Wij horen het graag want alleen kunnen we het niet. 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *