Resto VanHarte organiseert Bingo in Leyakkers

Ruim 50 ouderen deden mee met de ludieke en gratis Bingo van Resto VanHarte op 22 mei jl. Het 5 etages tellende appartementencomplex voor ouderen, leende zich uitstekend voor een Bingo en live-muziek vanuit de binnentuin. De bewoners deden vanaf hun voordeur mee. Met een drankje en een hapje genoten zij van live-muziek tijdens de Bingo. ‘Eindelijk weer wat vertier!’ en ‘Wat gezellig dat jullie dit organiseren hier in de flat’, waren de geluiden tijdens de middag. Sinds de corona-uitbraak vonden er geen activiteiten meer plaats. Reden voor Resto VanHarte om een Bingo te organiseren. Het duo ‘Just the two of us’ bood spontaan aan gratis te spelen.

De bewoners ontvingen in de week voorafgaande aan de Bingo in hun brievenbus twee bingokaarten. Tijdens de Bingo dwarrelden de Bingo-kaarten van 3 of 4 hoog naar beneden als mensen Bingo hadden en werden de prijzen naar de bewoners gebracht. De prijzen bestonden uit zelf gemaakte jam, cakes, cup cakes en zoutjes van de vrijwilligers van Resto VanHarte. Dat viel goed in de smaak! ‘Deze middag zullen wij niet snel vergeten met de bewoners veilig op afstand, de Bingo op hoogte en het heen en weer lopen met Bingokaarten en cadeautjes. Lekkere muziek erbij, heel geslaagd!’ zegt Manon Geerlings, Restomanager van Resto VanHarte. Doordat het sociaal restaurant dicht is wil de Resto graag op andere manieren contacten met ouderen onderhouden. Dat doen zij met leuke acties zoals de ‘Soep-challenge’, ‘Ik kook VanHarte voor jou’ en de nieuwsbrief. U kunt ook meedoen door uw recepten in te sturen of een maaltijd voor een oudere te maken.

Zodra wijkcentrum Zuiderzee weer open gaat, wil Resto VanHarte het sociaal restaurant weer gaan openen (zie Facebook en website). Natuurlijk met de nodige maatregelen zodat veilig en met een gerust hart met elkaar gegeten en gekletst kan worden. Het team van Resto VanHarte staat te popelen om weer voor de mensen te koken en hen te verwelkomen.

Het 3-gangendiner kost € 7,– p.p. en reserveren is nodig dat kan via de website:
www.restovanharte.nl of tel. 0900-9003030).

Meer informatie:
Resto VanHarte
E-mail m.geerlings@restovanharte.nl,
T 06-18 34 52 81

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *