Eenzaamheid en verwaarlozing

Sinds 15 maart zitten we in Nederland in een lockdown. De mate waarin wisselt, maar zolang er geen vaccin is brengt contact met anderen hebben risico’s met zich mee.

Vooral ouderen met een kwetsbare gezondheid en mensen met een chronische ziekte lopen extra risico na besmetting. Deze wetenschap zorgt ervoor dat deze mensen contacten mijden en vereenzamen. Steeds duidelijker wordt dat er een groep mensen is die sinds 15 maart niet meer buiten is geweest! Ze zijn o.a aangewezen op de pakketdienst aan de deur. De angst om ziek te worden overheerst bij hen boven de kwaliteit van leven. Dit is een zorgelijke ontwikkeling die in sommige gevallen ook leidt tot verwaarlozing. Persoonlijke verzorging, hygiëne en de kwaliteit van het genuttigde voedsel laten te wensen over met alle risico’s van dien.

Mocht u zich herkennen in het bovengeschetste beeld neem dan contact op met het Sociaal- wijkteam in uw stadsdeel of bel het gratis 0800 0889 nummer voor een luisterend oor en voor praktisch hulp. Mocht u vermoeden dat dit mensen bij u in de straat betreft, schroom dan niet en neem contact op met het Sociaal -wijkteam in uw stadsdeel. Denk niet dat u hiermee een verklikker bent? In tegendeel, u helpt hiermee juist uw straatgenoot. Het Sociaal -wijkteam is bedoeld en opgeleid om hierop te acteren en te helpen. Laten we juist in deze Kersttijd op elkaar letten!

Het Sociaal- wijkteam is bereikbaar via www.welzijnlelystad.nl, kopje Welzijn in de Wijk.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *