Lezing: Genoeg is genoeg

Hoe kunnen we eerlijker en duurzamer leven en elkaar daarbij helpen? Op donderdagavond 30 maart om 20:00 uur geeft econoom en schrijver Paul Schenderling hierover een lezing in de Ontmoetingskerk (Atolwijk). Zelf gooide Paul het roer drastisch om en schreef het boek ‘Er is leven na de groei’.

Wat is er nodig om rechtvaardig te handelen binnen onze economie? Paul Schenderling legt tijdens zijn lezing op een heldere en eenvoudige manier uit hoe onze economie in elkaar zit. Vervolgens geeft hij adviezen hoe we eerlijker en duurzamer kunnen leven en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen. Zo zijn, om de klimaatcrisis te lijf te gaan, zijn pijnlijke keuzes nodig. Daar weet Paul Schenderling alles van. ‘Ik koop spullen die lang meegaan en te repareren zijn. Bij voorkeur tweedehands. Ook eet ik vegetarisch.’ In zijn lezing vertelt Paul hoe je samen met anderen je leven kan veranderen.

Naast tips voor huishoudens geeft Paul ook een visie op het tijdperk na de groei. Aan de hand van verhalen neemt hij mensen mee naar het Nederland van 2040. In zijn visie is Nederland dan een land dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Mensen zijn gelukkiger en de welvaart is intact gebleven. Paul heeft tijdens zijn lezing altijd veel ruimte voor vragen en interactie. Vaak willen mensen weten welke maatregelen er nodig zijn om het nieuwe verhaal te realiseren. Daarbij komt het van pas dat hij veel ervaring heeft met politiek-bestuurlijke processen. Paul deed uitgebreid onderzoek naar de sociale en ecologische effecten van consumptie en publiceerde meerdere boeken.

De lezing wordt georganiseerd door de werkgroep Geloofsproeverij 0320 van de Ontmoetingskerk. Deze groep houdt inspirerende avonden die interessant en toegankelijk zijn voor iedereen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *