Lelystadse Amanda Tielrooy wint fotowedstrijd FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Amanda Tielrooy heeft de fotowedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad gewonnen. Zij ontving haar prijs uit handen van burgemeester Mieke Baltus. De wedstrijd, in samenwerking met Stichting Herdenken, Verzoenen, Vrijheid Lelystad en CameraNU.nl, stond in het teken van vrijheid, met als onderwerp ‘You don’t know what you’ve got, until it’s gone’. De jury, bestaande uit fotograaf Wierd Massink van Studio Wierd, fotograaf Sammy-Jo Roelofs en stichting-voorzitter Tony Merkelbach, koos 9 finalisten, waarna de bezoekers van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en stemmers op social media hun favoriet aanwezen. Daaruit bleek Amanda Tielrooy de duidelijke winnaar.

De inzendingen kwamen uit heel Nederland. De jury koos negen finalisten. Hun foto’s werden geëxposeerd in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, waar bezoekers hun stem voor hun favoriet konden uitbrengen. Daarnaast werden ook de stemmen op social media meegeteld.

Lovende reacties
Uiteindelijk werd Amanda Tielrooy uitgeroepen tot winnaar. Zij wint een cadeaubon van CameraNU.nl. voor haar sprekende beeld met de Nederlandse vlag en kreeg haar prijs uitgereikt door burgemeester Mieke Baltus.
De jury was onder de indruk van het beeld dat Amanda Tielrooy had ingestuurd. “Er is nagedacht over deze foto. Hij is heel artistiek en bevat knappe skills. Heel mooi en persoonlijk.” Het publiek stemde massaal op het beeld van Amanda. “Ik stem op deze prachtige foto! Lang leve de vrijheid”, was één van de reacties op social media.

Barbara van der Linde uit Nunspeet werd tweede met haar prachtige regenboogfoto. De reacties van het publiek waren enthousiast en ook de jury was onder de indruk van dit beeld. “De LHBTI-community komt meteen naar voren en vormt een prachtig contrast met de kerk. De foto is mooi gevangen; het is een prachtige samenloop van omstandigheden. Bart Verboven completeerde het podium met zijn beeld over genderdiversiteit.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *