Kubus voor ouderen en Kunst en Cultuur

Op maandagmiddag 31 mei jl. vond in Theater Gooiland in Hilversum de feestelijke afsluiting plaats van het tweejarige project ‘Age Friendly Cultural Cities’, ‘Een leven lang Kunst en Cultuur’. De vergrijzing en daarmee thema’s als eenzaamheid en toegankelijkheid staan hoog op de gemeentelijke agenda’s.

Lelystad was een van de deelnemende steden, naast Arnhem, Edam-Volendam, Dronten, Houten, Oldenzaal en Roermond. Alle manifestaties vonden de afgelopen periode online plaats i.v.m. corona. De steden lieten zien wat ze de afgelopen twee jaar bereikt hebben op het gebied van ouderen- en cultuurparticipatie en hoe toekomstbestendig deze projecten zijn. Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, sprak haar oordeel uit.
Onder het motto ‘een leven lang kunst en cultuur’ konden ouderen genieten van tal van culturele mogelijkheden die Lelystad kent. Geroemd werden diverse kunstprojecten in Buurtkamers, Creatief Smullen – de culturele lunch, Zitdans voor ouderen met een beperking in De Dukdalf en het bijzondere project ‘Kunstmaatje’.

De Gemeente Lelystad, via Zoom vertegenwoordigd door Wethouder Luc Baaten, en Kubus kregen complimenten voor initiatieven als De Ronde
Tafel tegen Eenzaamheid en de opgebouwde samenwerking met Welzijn en Zorgorganisaties Kwintes en Woonzorg Flevoland.

Voor een impressie van het project ‘Een leven lang Kunst en Cultuur’:
www.dekubuslelystad.nl.

Bonnie Severien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *