Het IDO zoekt

Al meer dan 30 jaar is het IDO in Lelystad actief. Het is een diaconale organisatie die ontstaan is vanuit de Lelystadse kerken. Vanuit de twee inloophuizen is het werk van het IDO gegroeid en diverser geworden. Daarom zijn wij op zoek naar:

Een extra medewerker voor de Hulplijn
Naar de Hulplijn kunnen mensen bellen voor kleine klusjes in en om het huis, voor het doen van tijdelijk boodschappen, voor het krijgen van een bezoekje of voor noodhulp. Ook is het fijn dat je kan meedenken met eventuele andere hulpvragen. Tevens kunnen mensen de Hulplijn mailen. In deze functie ben je medeverantwoordelijk voor het proces van de intake van een hulpvraag tot aan het maken van een match met een hulpbieder (vrijwilliger). Je beantwoordt de telefoon, je luistert voicemail berichten af en je leest de mail. Vereisten: je hebt hart voor mensen in nood, je bent bekend met het werken met computers en je vindt het leuk om te telefoneren.

Kortom een uitdagende en afwisselende vrijwilligersfunctie waarin je bijdraagt aan het ondersteunen van mensen in een kwetsbare situatie. Een gezellige locatie waar je de gelegenheid hebt om andere vrijwilligers te ontmoeten. Wij werken vanuit de presentiebenadering en we bieden onze vrijwilligers om die reden de presentietraining aan. Herken je jezelf in het geschetste profiel? Dan willen we graag met jou samenwerken! Voor een verdere kennismaking kan je contact opnemen met Anneke Uhlenbeck, auhlenbeck@ido-lelystad.nl

Systeembeheerder, flexibele inzet op vrijwillige basis
Als systeembeheerder werk je in nauwe samenwerking en ondersteund door onze ICT-beheerder die onze server in the cloud beheert en ook verantwoordelijk is voor updates en beveiliging. Je bent hun directe aanspreekpunt en gesprekspartner voor vragen en nieuwe oplossingen. Je maakt nieuwe accounts aan en helpt bij de installatie van noodzakelijke applicaties om vanuit huis te werken. Je beheert de autorisaties van accounts en de toegang tot onze gegevens. Je beheert de hardware van het IDO: de printers (in lease) en het netwerk van ruim 50 Thin Cliënts. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor de medewerkers van het IDO bij vragen over computerproblemen en kijk je mee naar oplossingen. Als nodig overleg je hier ook over met onze ICT-beheerder.

Wie ben jij?
Je hebt kennis en ervaring van ICT in een middelgrote organisatie, voelt je verantwoordelijk voor het hoge veiligheids- en privacy niveau dat we willen nastreven en je bent flexibel inzetbaar en bereikbaar en je kunt goed schakelen tussen verschillende kennisniveaus

Wat bieden wij je?
Betekenisvol, uitdagend en afwisselend werk in een gezellig en hecht team van collega-vrijwilligers die voor elkaar klaar staan. Een vrijwilligersovereenkomst. Je bent WA-verzekerd en eens per jaar is er een gezellig vrijwilligersuitje. Wij werken niet met vrijwilligersvergoeding.

Meer informatie?
Spreekt dit je aan? Of wil je een keer een gesprek voor meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met René Swieringa, rswieringa@ido-lelystad.nl.

Vergroot je wereld, word vrijwilliger bij het IDO!

Voor meer informatie:
M. de jong

mdjong@ido-lelystad.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *