Het ‘Botterbosje’, Tiny Forest in de Botter

Het eerste Tiny Forest van Lelystad komt in de wijk De Botter. Tijdens de laatste Motiemarkt heeft buurtbewoner Jaap Knip financiering gevraagd voor het aanplanten van een Tiny Forest samen met bewoners. Dit initiatief is gehonoreerd en de volgende stap is het verzamelen van enthousiaste buurtbewoners, scholen en verenigingen.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bos met inheemse bomen en struiken ter grootte van een tennisbaan (ongeveer 200 tot 250 m2 groot). Een Tiny Forest wordt aangeplant om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit in de stad, maar ook om jongeren meer bij de natuur te betrekken en een ontmoetingsplek te vormen voor buurtbewoners.

Samen Tiny Forest het Botterbosje realiseren en beheren
Voor een Tiny Forest is er hulp van de buurt nodig. Bij de uitwerking van de buurtaanpak zijn gemeente Lelystad en IVN Flevoland betrokken. Samen met Jaap Knip zoeken zij naar enthousiaste buurtbewoners, scholen, verenigingen en ondernemers. Samen ook maken zij een plan voor het terrein waarin ruimte is voor eetbare planten en fruit maar waar je ook kunt spelen. Inspiratie kan worden gehaald uit Almere want daar zijn al negen Tiny Forests aangeplant. De ervaringen daarmee zijn te lezen op https://www.ivn.nl/tiny-forest-almere.
Het Botterbosje komt op het binnenterrein dat wordt omsloten door de straten 21, 22 en 23. Dit wordt straks een groene oase met bomen en struiken en een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen.

Meedoen?
Heb je idee├źn, wil je helpen planten of wat anders doen om het Tiny Forest te realiseren en beheren? Stuur dan een mail aan tfbotter@gmail.com of gooi een briefje in de brievenbus op Botter 2107. Reacties graag voor 5 mei. Op 10 mei om 19:30 uur is er een online-sessie waarin we een start maken door wensen te inventariseren en verder uitleg geven. De link krijg je toegestuurd. Je kunt via de mail ook de flyer toegestuurd krijgen die we hebben gemaakt van dit plan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *