Grotere Pendelbus voor vervoer naar St. Jansdal

Patiënten die niet in lelystad terecht kunnen zijn afhankelijk van vervoer naar Harderwijk. Het openbaarvervoer is daar amper op ingericht. Daarom is het betreurenswaardig dat met ingang van 1 januari de voorwaarden van de Regiotaxi zijn gewijzigd.

Met de regiotaxi naar St. Jansdal Harderwijk is niet meer mogelijk. Reden daarvoor is de gedeeltelijke heropening van het ziekenhuis in Lelystad. Met verbazing heeft de Stichting hiervan kennis genomen. Inwoners met een regiopas zijn niet in staat om met een gewone bus te reizen tenzij ze dicht bij de bestemming kunnen worden afgezet. In Harderwijk is de afstand vanaf de dichtstbijzijnde halte naar het ziekenhuis te ver lopen.

Met ingang van 1 februari jl. zet St. Jansdal een grotere pendelbus in. Coronaproof kunnen er acht personen worden vervoerd. St. Jansdal heeft de bus in eigen beheer genomen en hij wordt bestuurd door vrijwilligers. Deze bus voorziet in een behoefte van patiënten en bezoekers. We kunnen voor bijna alle klachten terecht bij de poli’s in Lelystad maar soms is het wenselijk de specialist in Harderwijk te raadplegen of opname gewenst is. De bus rijdt volgens een vast schema. Zie voor meer info: https://www.stjansdal.nl/pendeldienst. We zetten ons er voor in dat we in de toekomst voor meer klachten en opnames terecht kunnen in Lelystad.

De Stichting ondersteunt de brief die de Cliëntenraad Sociaal Domein van de gemeente Lelystad aan het college heeft gestuurd met het verzoek om het besluit terug te draaien. Voor reacties zie onze website: www.actieziekenhuislelystad.nl of op onze Facebookpagina.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *