Gedichtenwedstrijd voor prille dichters

Tijdens de Motiemarkt heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor een gedichtenwedstrijd voor kinderen van groep acht van basisscholen met als thema Natuur.

Zo gaat het grote belang van aandacht voor de natuur samen met een speelse uitdaging om kinderen meer in contact te brengen met po√ęzie en taal. Daarmee worden scholen ook ondersteund bij hun inspanningen kinderen taalvaardig(er) te maken.

Alle leerlingen van groep 8 kunnen een gedicht maken over de natuur. Per school kunnen maximaal drie gedichten door de docent worden uitgekozen. Uit de inzendingen worden de beste 15 gedichten genomineerd en door een jury beoordeeld. Het winnende gedicht komt te staan op de gedichtenmuur van de stad: Menkemaborg nummer 60 (www.gedichtenmuur.nl). Bij de onthulling van het winnende gedicht zijn alle genomineerden en hun klasgenoten welkom want pas dan wordt duidelijk wie de winnaar is! Het is de bedoeling dat de gedichten van alle genomineerden in een boekje worden vastgelegd. Zij krijgen daarvan ook een exemplaar.

Scholen kunnen zich aanmelden via bottercob@gmail.com.

Gedichtenwedstrijd voor groep 8

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *