Een ontdekkingstocht naar elkaars religieuze beleving

Op woensdagavond 29 mei, aanvang 20.00 uur, organiseert Geloofsproeverij0320 een interreligieuze ontmoeting in de Ontmoetingskerk, Schor 4. De avond is voorbereid door een al jaren bestaande gespreksgroep van enkele leden van de Protestantse Gemeente Lelystad en leden van Stichting Waterval uit Almere.

Moslims
Stichting Waterval bestaat uit moslims die hun geloof, integratie en scholing hoog in het vaandel hebben staan en daar ook dagelijks in Almere actief mee bezig zijn.

Ontdekkingstocht
De avond wordt een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen christelijke en islamitische religieuze symbolen, waarden en de heilige boeken, de Bijbel en de Koran.

Symbolen
De christelijke symbolen zien we tijdens de vieringen in de Ontmoetingskerk, van doophoek tot de herdenkingsplek. Leden van stichting Waterval zijn nieuwsgierig naar wat ze voor ons betekenen en zij zullen hun eigen religieuze symbolen ernaast zetten en vertellen wat deze voor hen betekenen.

Nieuwsgierig?
Zo wordt het voor eenieder een ontdekkingstocht naar elkaars religieuze waarden en inspiratie. Wat hebben we gemeen en waar zitten de verschillen? Goed om daarnaar nieuwsgierig te zijn en met elkaar kennis te maken. Het wordt een avond voor jong en oud. Ben je nieuwsgierig naar interreligieuze waarden, kom dan naar deze avond!

Geloofsproeverij 0320
De avond lezing wordt georganiseerd door de werkgroep Geloofsproeverij 0320 van de Ontmoetingskerk. Deze groep houdt met enige regelmaat inspirerende avonden die interessant en toegankelijk zijn voor iedereen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *