Dijkdichters timmeren aan de weg

De Dijkdichters uit Lelystad profileren zich na een verjongingskuur nadrukkelijk in 2023 en 2024. De dichters, tweewekelijks bijeen in buurtcentrum De Brink aan de Griend, zijn te zien tijdens de opening van het culturele seizoen op LelySTART op 9 september, waar de laatste boeken van de dichters te vinden zijn en gedichten worden geschreven en voorgedragen. In september komt ook de gezamenlijke bundel met de Lelystadse fotoclub uit, die op de Lelyplank in de FlevoMeerbibliotheek komt te liggen.

In het afgelopen seizoen traden de Dijkdichters op in de Mess in Harderwijk, waarna een uitnodiging volgde voor een voordracht in theater Streams Breede Beek in Nijkerk en het oude raadhuis in Alphen aan de Rijn. Ook in het Bultpark, de Salon Lelystad in de voormalige bioscoop Utopodium in het centrum en in de Moestuin aan het Amsteldiep traden de dichters op. Op zondag 19 november vindt een optreden met het Harmonieorkest Lelystad in cultureel centrum de Kubus plaats, waarin de dichters werken van het orkest dichterlijk aanvullen en ondersteunen. Vijf jaar geleden gebeurde dat voor het laatst.

De Dijkdichters vieren in 2024 hun 15-jarig bestaan en doen dat naar verwachting in theater Posa aan de Kempenaar met de presentatie van een dichtbundel, waarvan de naam bij de eindredactie en samenstelling zal worden bepaald. Deze bundel komt in de winkel te liggen. De Dijkdichters zagen dit jaar drie Dijkdichters vertrekken, maar verwelkomden de nieuwe dichters Derya Uzun en Marjolein Pronk. Met dichters uit Almere volgt dit najaar een uitwisseling. Het gezelschap Dijkdichters bestaat nu uit twaalf dichters, er is ruimte voor nieuwe gezichten. Nieuwe dichters in de groep dienen hun werk wel eerst te laten beoordelen voor zij lid kunnen worden. Meer gedetailleerde informatie over de Dijkdichters is te vinden op de site. www.Dijkdichters.nl

Voice of Lelystad

Op de foto, vlnr: Juul Baars, Marjolein Pronk, Martijn Nijdeken, Petra Meijnen, Marc Broekmans, Derya Uzun, Rolf Captijn, Igna Geveke, Erik Kramer, Anne Graalman en Esam Al Wasete. Joshua Buijnink staat niet op deze foto.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *