‘Songs of Lelystad’ 28 mei 2022

De Verhalenwerkplaats in de Lelystadse bibliotheek is al sinds half oktober open op donderdagochtend van 9:30u – 11:30u voor de zeven deelnemers, allen 50-plus, een tijdje onderbroken door de Coronamaatregelen. Zij hebben interactieve lessen achter de rug, en aanwijzingen gekregen om zich hun eigen ‘Verhalen van vroeger’ te binnen te brengen en die dan op te schrijven of als podiumkunstenaar aan elkaar te vertellen. De verzameling van verhalen groeit. De Werkplaats gaat nu op twee manieren uitbreiden:

  1. Enkele reeds geïnteresseerde personen die op donderdag niet konden, kunnen nu aanhaken door thuis hun verhaal, of meerdere verhalen, op te schrijven en in te sturen, per e-mail of per post, getypt, of met de hand uitgeschreven. Hun adressen zijn bij de projectleiding bekend. Voor hen zijn allerlei tips, ook schrijftips, beschikbaar. Hun verhalen worden zo nodig, en in overleg, door begripvolle redacteuren (v/m) gecorrigeerd.
  2. Inwoners van Lelystad, eveneens 50+, die nu alsnog de schrijfkriebels krijgen bij het thema ‘Verhalen van Vroeger’, kunnen nu ook contact opnemen, en hun eigen ‘Verhaal van Vroeger’ insturen. Daarbij kunnen ze, indien gewenst, persoonlijk advies krijgen en tips van hoe je te werk zou kunnen gaan, net zoals dat geldt voor de bovengenoemde groep. Een speciale jury, niet de projectleiders, zal de inzendingen van deze groep beoordelen. Van deze groep ontvangen de schrijvers (v/m) van de drie ‘beste’ verhalen een boekenbon. De tien beste verhalen uit deze groep worden ook opgenomen in het geplande boek ‘Verhalen van vroeger’.

Voor alle verhalen geldt een omvang van minimaal 150, en maximaal 750 woorden.

 

 

Voice of Lelystad

Meer informatie:
Corine Kistemaker & Tom Draisma, Liemers 22, 8245BP Lelystad.
Tel. 0320-219100
e-mail: improvisie@kpnmail.nl
Website: ongewoneverhalen.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *