De Pendelbus, goede ervaringen

Er is al veel over geschreven en gezegd over de Pendelbus van het St Jansdal. Die rijdt van maandag t/m vrijdag vanaf 06.55 uur vanuit Harderwijk tot de laatste rit om 19.10 uur vanuit Lelystad.Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad (ABZL) ondersteunde deze Pendeldienst van harte en heeft in de media vaak aanbevolen er gebruik van te maken. Vanaf maart 2021 kun je ook een plaats reserveren in de bus. Een zeer welkome aanvulling, vooral voor patiënten die een afspraak hebben op een bepaald tijdstip in één van de beide Ziekenhuizen van St Jansdal.

Undercover
Tijd om zélf eens te ervaren hoe het allemaal werkt en ervaringen van gebruikers te horen. Daarom ging de woordvoerder van ABZL ‘undercover’ mee en vertelt over de ervaringen. ‘Het reserveren via pendeldienst.boekeenbezoek.nl ging perfect. Het systeem geeft zelfs aan hoeveel plaatsen er op het gekozen tijdstip al bezet zijn. Voor een rolstoelgebruikers is er 1 plek. Met 4 passagiers vertrok de bus precies op tijd vanuit Lelystad. Nieuwsgierig naar de ervaringen van de medereizigers vroeg ik mijn buurvrouw of ze vaker van de Pendelbus gebruik maakte. Zij kwam uit Harderwijk en wordt regelmatig behandeld op de Dagbehandeling in St Jansdal Lelystad. Ze kon de afspraak makkelijk plannen, rekening houdend met de aankomst van de Pendelbus. Het scheelde haar man heel veel tijd, om niet iedere keer mee te hoeven rijden en wachten… Een tevreden gebruiker dus.

De twee dames vóór mij, waren graag bereid hún verhaal te doen. Al meer dan 3 weken reizen ze dagelijks naar een ernstig ziek familielid en maken daarvoor dankbaar gebruik van het reserveringsysteem. Dat scheelt stress hebben over het hebben van een plaats. Het grote voordeel vonden zij is niet afhankelijk te zijn van iemand met een auto. Bovendien scheelt het veel geld, zeker als het voor langere tijd is, én je stapt voor de deur uit. Uit een gesprek met de chauffeur,  komt naar voren dat het schema ‘strak’ is: het inladen van een rolstoel vergt tijd dus tijd voor een kopje koffie is er niet. Een thermoskan en een broodje meenemen is daarom handig. Ook verkeershinder of omleidingen maken het lastig op tijd te rijden. De chauffeurs zien het aantal passagiers toenemen. Iedereen die mee helpt met de pendelbus is overigens vrijwilliger.’ Info en aanmelden via www.werkenbijstjansdal.nl.

 

Al meer dan 3 weken reizen ze dagelijks naar een ernstig ziek familielid en maken daarvoor dankbaar gebruik van het reserveringsysteem.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *