Creatief & Hobby – op pad met Bert

In het wijkcentrum De Hanzeborg verzamelen zich iedere maandagmiddag mensen die iets met de handen wil doen, het liefst in groepsverband.

Het is niet zo dat iedereen hetzelfde doet. ‘Alles kan’ zegt Ans, die al zo’n 12 jaar de groep begeleidt. ‘Er worden bijvoorbeeld kaarten geborduurd en er wordt met kralen gewerkt. Met Pasen versieren we voorbeeld eieren met een jasje van kralen.’ Hoeveel mensen komen hier nu iedere week? ‘Meestal zo’n 8 á 10, het verschilt weleens vanwege het weer bijvoorbeeld. Ik heb afgesproken dat de mensen zich wel even afmelden als ze niet komen.’ Ik vraag Ans of er een bepaalde doelgroep is. ‘Nee, het staat open voor iedereen, zowel mannen als vrouwen en niet alleen bewoners van De Hanzeborg. Juist ook mensen uit de buurt zijn welkom. We proberen hiermee eventuele eenzaamheid te voorkomen of in ieder geval te verminderen.’ Hoe zit het met al die spullen die ik hier zie? ‘Alle deelnemers nemen hun eigen materiaal mee. We helpen elkaar waar nodig en de mensen brengen elkaar ook weer op nieuwe ideeën. Het gaat vooral om er even uit te zijn en gezellig met elkaar leuke dingen te doen.’ In het halfuurtje dat ik er ben druppelen er steeds meer mensen binnen en het valt op dat veel mensen elkaar kennen. Het ziet er gezellig uit.

De activiteit vindt plaats in wijkcentrum Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201A, iedere maandag en donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Na binnenkomst links af. Kosten: eigen materiaal en eventueel een kopje koffie/thee. Meer informatie: klantenservice@welzijnlelystad.nl of 0320-707159 of in de app ‘Lelystad met elkaar’.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *