Budgetmaatjes gevraagd bij IDO

Stichting IDO is er voor mensen in Lelystad die in een kwetsbare positie terecht zijn gekomen. Het IDO werkt namens acht kerken in Lelystad. Naast een klein aantal betaalde medewerkers zijn er 250 vrijwilligers werkzaam.

Onder supervisie van een professionele schuldhulpverlener begeleid je mensen met financiële problemen. Veel van de mensen die wij begeleiden zitten bij ons in budgetbeheer en helpen wij met het regelen van schulden. Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en onbetaalde rekeningen en maakt samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn, een luisterend oor biedt en naast de persoon gaat staan in het hele traject. Als vrijwilliger start je bij ons met een inwerk- en kennismakingsperiode waarbij je door een professional of een ervaren vrijwilliger ingewerkt wordt. Je leert in deze periode de organisatie en het werk kennen. En je doet ervaringen op met de leefwereld van onze cliënten en de problemen waar ze tegenaan lopen.
Kun jij goed naar iemand luisteren en heb je er plezier in om structuur aan te brengen in iemands financiën? Dan is deze functie iets voor jou. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden als Budgetmaatje bij het IDO?

Neem dan contact op met Maarten de Jong, coördinator vrijwilligers: mdjong@ido-lelystad.nl.

Voor meer informatie:
Charissa Kok
T. 06-21 69 44 23
ckok@ido-lelystad.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *