Bridge in de Waterbever

Iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur wordt er bridge gespeeld in de Waterbever. Er is ook tijd voor een bakje koffie/thee (tegen een kleine vergoeding). In de maanden juli en augustus is er een onderbreking voor de vakantie.

Ik spreek mevrouw Basjes (91). Zij speelt al zo’n 12 jaar bridge. Dat geeft maar weer eens aan dat je nooit te oud bent om te leren! Ik vraag haar hoe zij aan het bridge is begonnen. ‘Tijdens een boottochtje heb ik iemand leren kennen die mij er enthousiast voor gemaakt heeft. Van het één kwam het ander. Na oefenen thuis met vriendinnen en door er veel over te lezen vond ik het steeds leuker worden en ben ik uiteindelijk hier terecht gekomen. Ik ga elke week.’ Is bridge moeilijk? ‘Het is best pittig en je moet wel doorzetten. Je speelt met een vaste partner, dat noemen wij een dummy, en die moet je qua spelen ook leren kennen’. Wat maakt bridge zo mooi? ‘Je kunt er alles uithalen en er zijn verschillende niveaus waar je op kunt spelen. Ook zijn er allerlei conventies die gebruikt kunnen worden. Het is een stuk spannender dan klaverjassen’. Zijn er veel deelnemers in de Waterbever? ‘Het zijn op dit moment met name ouderen. Het zou leuk zijn als er ook wat meer jongere mensen geïnteresseerd zouden zijn. Je hoeft natuurlijk niet tot je tachtigste te wachten om het te leren, zoals ik. Jongeren zijn zeker ook welkom!’

Iedere dinsdag van 13.30 – 17.00 uur (inclusief pauze voor koffie/thee drinken), wijkcentrum De Waterbever, Voorstraat 313. Kosten: € 87,50 voor 10 maanden (iedere week).

Informatie: klantenservice@welzijnlelystad.nl
Telefoon: 0320-707159

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *