Behoud Ziekenhuis Lelystad – Tijden van Hoop

Dagelijks worden we geïnformeerd over het aantal besmettingen door het coronavirus. Elke dag komen er nog nieuwe patiënten bij. Gelukkig is er afvlakking.

Inmiddels zijn al meer dan 65 patiënten uit onze omgeving
(Dronten en Lelystad) opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis, dat voordien al volledig bezet was. Een bijzonder zware druk op allen die werkzaam zijn in de zorg en zij verdienen dan ook veel waardering. Het geeft een goed gevoel dat in “ons ziekenhuis” een etage is ingericht voor patienten met mildere klachten of voor patiënten die van de IC afkomen en moeten uitzieken. Het is fijn dat het met vereende krachten en onder leiding van de GGD, met o.a. Coloriet en Woonzorg Flevoland, wordt gerealiseerd. Toch ontkomt de Stichting niet aan het gevoel dat in de huidige crisissituatie een volledig ingericht ziekenhuis met Spoed Eisende Hulp en een afdeling Intensief Care een belangrijke rol had kunnen spelen in de opvang van patiënten dichtbij. Helaas hebben beleidsmakers niet nagedacht over tijden dat er plotseling meer patiënten zouden zijn. Een punt voor de evaluaties achteraf en voor de plannen voor de toekomst.

Misschien worden de maatregelen wat versoepeld maar we zullen nog lange tijd te maken hebben met het virus, dus laten we het niet onderschatten. De stichting actie Behoud Ziekenhuis Lelystad is in deze tijd meer dan nodig. We zijn er voor de inwoners.

U kunt uw opmerkingen nog altijd melden bij de stichting via www.actieziekenhuislelystad.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *