Behoud Ziekenhuis Lelystad – 2020 iets anders is verlopen dan gedacht

Stichting actie Behoud Ziekenhuis Lelystad (SBZL) kijkt met gemengde gevoelens terug. We hadden graag gezien dat we, na twee jaar, onze doelen waren gerealiseerd en ons terug konden trekken. Helaas: acute Verloskunde is niet terug in Lelystad en komt voorlopig óók niet terug. De werkgroep Verloskunde aan de Zorgtafel laat weten dat er goede afspraken gemaakt zijn over ondersteuning van de diverse verloskundige praktijken in Lelystad en op Urk (zie interview met Paulien Koopman, Omroep Flevoland 17 december 2020, 16.45 uur). De Spoedzorg in Lelystad laat nog veel te wensen over.

Positieve ontwikkelingen zijn er wat betreft de door SABZL zo vurig gewenste Zorgkliniek in St Jansdal Lelystad. Binnenkort hierover meer. De opschaling van operatiecapaciteit met uitbreiding van de afdeling Kortverblijf, maakt voor veel patiënten uit een groot verschil. Chirurgie, Orthopedie (inclusief vervangen van heup en knieën), Urologie, Kaakchirurgie, Gynaecologie en KNO vinden 5 dagen per week plaats. Daarnaast nog een scala van dagbehandelingen, waaronder chemotherapie.

De poliklinieken van nagenoeg alle specialismen zijn in Lelystad aanwezig, inclusief de Mama Poli. De Covid-herstelafdeling is nu overgenomen door Stichting Woonzorg en ingericht in De Uiterton. Ook het Dr Jansen Ziekenhuis in Emmeloord heeft zo’n afdeling. Helaas moet er wellicht toch operatiecapaciteit afgeschaald vanwege corona.

Op de agenda staat nog een gesprek met zorgprofessionals van de afdeling Geriatrie. De afdeling is nu een jaar open en SBZL is benieuwd naar de ervaringen. Rest ons iedereen een Gezond en Voorspoedig 2021 te wensen.

De Stichting verneemt graag voor welke klachten u bent opgenomen in Harderwijk of Almere en hoort dan ook welke eventueel ook in een zorgkliniek in Lelystad hadden kunnen worden verzorgd. U kunt daarvoor contact opnemen met de Stichting Hermien Roddenhof: hroddenhof@hotmail.com of via www.actieziekenhuislelystad.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *