Art & Leen – Kleurrijke Digitale expositie Kitty van den Beld

Art & leen, kunstuitleen Flevoland, verzorgde van 6 maart tot 16 maart een expositie van Kitty van den Beld in de hal van het Stadhuis van Lelystad. De expositie bestrijkt verschillende periodes.

Sluiting van het Stadhuis in verband met de Corona Crisis bracht de Kunstuitleen op het idee haar werk op de website tentoon te stellen en ook foto’s van de opening laten zien.

Want wat maakt het werk van deze Lelystadse kunstenares nu zo bijzonder? Grote batikschilderijen met de natuur als inspiratiebron. Kitty onderzoekt, experimenteert met lijnen vlakken en structuren. Ze gebruikt prachtige, vrolijke kleuren en schroomt niet om een knalroze olifant met knalblauwe jonkies te positioneren in een geel met groen bos. Ook worden details extra vergroot, onderzocht en op doek gezet. Soms zijn flarden poëzie te lezen. De batiktechniek en de verschillende teken- en schildertechnieken die zij toepast zijn bewerkelijk en vergen veel tijd. Kitty werkt gemiddeld twee maanden aan en schilderij.

Ook de Kunstuitleen is gesloten totdat De Kubus weer open mag. Bent u nieuwsgierig naar deze stralende werken, kijk dan op de website www.artleen.nl op de startpagina onder nieuwsberichten. Een van de werken wordt aan de collectie van de Kunstuitleen toegevoegd en kunt huren zodra het vrijwilligersteam van de Kunstuitleen weer aan het werk is.

Informatie: www.artleen.nl of bij Sander Visser, 06 671 76589.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *