Anker op dinsdag voor de buurt

In september bestaat deze activiteit 10 jaar!
Ontstaan wegens het gemis van een buurtcentrum en gericht op het tegengaan van eenzaamheid. De wekelijkse inloopochtend was in eerste instantie gericht op de kerkgemeente en de direct omwonenden. ‘Tegenwoordig komen de deelnemers uit alle wijken’, zo vertelt Mieke Regnerus mij. Zij is één van de vrijwilligers die deze activiteit organiseert en begeleidt. “De activiteiten zijn eigenlijk in drie groepen te verdelen: een wandelgroep, een creagroep en een gespreksgroep. De wandelgroep geniet wekelijks van een heerlijke wandeling door de buurt en het Zuigerplasbos”. Ik zie de groep nog net vertrekken na een bakje koffie of thee te hebben gedronken in de hal, waar het een gezellige drukte is.

Naast de activiteiten is er een stamtafel met spelletjes, een krant of tijdschrift om te lezen, of gewoon kletsen met de ellebogen op tafel. ‘De producten die door de creagroep worden gemaakt, worden op verschillende plaatsen en momenten verkocht en de opbrengst is voor goede doelen bestemd’, vertelt Mieke enthousiast. ‘We organiseren ook seizoensgebonden workshops en onderzoeken de mogelijkheden om de activiteiten eventueel uit te breiden met een middagprogramma. Door samen met andere vrijwilligers en deelnemers iets te ondernemen ontstaat er regelmatig iets nieuws.’
Dat het leuk is en gewaardeerd wordt is duidelijk: er is een flinke groep aanwezig en een van de aanwezige dames van de creagroep noemt het zelfs ‘verslavend’!

Locatie: Kerkgebouw “Het Anker, Karveel 33-01
Tijd: iedere dinsdag van 10.00 – 12.00 uur
Kosten: deelname is gratis
Contact informatie:
Mail: ankeropdinsdag@hetankerlelystad.nl of
www.hetankerlelystad.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *