5.000 stappen Sluit aan en wandel mee!

Wandelen voor wie maar wil! Het is woensdagmorgen, bij tienen. In het stadhuis verzamelt de groep zich. De begeleidster van de groep, de enthousiaste Lucia, heet iedereen welkom en doet een kort voorstelrondje omdat er nieuwe deelnemers zijn. Veel mensen kennen elkaar al omdat ze lang deelnemer zijn en er heerst een gezellige sfeer.

Nadat de administratie is bijgewerkt vertrekken we. We zijn met z’n zestienen en dat is meestal zo ongeveer het aantal deelnemers. Kan je een keer niet dan hoef je jezelf niet af te melden. Er is een appgroep voor als het een keer niet doorgaat. Maar dan moet het wel extreem slecht weer zijn hoor, zegt Lucia. Er wordt gezellig gepraat met elkaar maar ook in een goed tempo doorgelopen. Gaat het iets te snel, dan wordt er op de anderen gewacht. We lopen door verschillende wijken van Lelystad. Hoewel de naam van de groep dat niet suggereert. Lucia geeft aan iedere week een andere route te kiezen, ongeveer een uur. Dan worden de 5.000 stappen gehaald. Bij beter weer gaat zij ook door de parken en bossen. We stoppen onderweg even voor een foto. Soms wordt er ook een rondleiding geregeld, bijvoorbeeld door het Provinciehuis of bij de Kubus. Na afloop is het gezellig een kopje koffie of theedrinken in de hal van het stadhuis. Het is ons goed bevallen. Volgende week weer!!

Tijd: iedere woensdag van 10.00 – 11.30 uur (inclusief koffie/thee drinken). Start vanuit Stadhuis, lange bank in de hal. Kosten: 1 euro per keer of een strippenkaart, 11 keer voor 10 euro.
Aanmelden niet nodig.

Informatie: 5000stappen.nl
Telefoon: 06-45535848

Getijde

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *