Sportbedrijf Lelystad organiseert zomerprogramma voor senioren

Door het coronavirus en de verschillende lockdowns liggen de meeste (beweeg)activiteiten voor senioren al langer dan een jaar stil en dat heeft nadelige gevolgen voor de vitaliteit in deze leeftijdsgroep. “Senioren blijven vaker thuis, waardoor ze familie, vrienden en buurt- en leeftijdsgenoten minder zien en spreken. Het gevolg is dat de senioren minder zijn gaan bewegen en de eenzaamheid is toegenomen”, vertelt Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg van Sportbedrijf Lelystad.

Samen op Stap
Het zomerprogramma Samen op Stap is er dan ook op gericht om ontmoeting weer centraal te stellen. Bewegen als middel wordt ingezet om een hele zomer lang plezier te hebben, buurt- en leeftijdsgenoten weer te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. De activiteiten worden de komende weken vormgegeven en variëren van wandelen tot themabijeenkomsten. Halverwege juni wordt het programma bekendgemaakt.

Deelnemen aan de activiteiten
Bent u enthousiast geworden en kijkt u uit naar het programma? Houd u dan vooral de website van Sportbedrijf Lelystad en de Stadsmakers/Seniorenpagina in de FlevoPost in de gaten. Voor vragen kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Mitchell Tollenaar
m.tollenaar@sportbedrijf.nl of 06 12 59 07 33

Sponsoren
Samen op Stap wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Oranje Fonds en de provincie Flevoland. Samen steken zij bij elkaar € 4.500 in het project. De bijdrage vanuit de provincie is toegekend door Sportservice Flevoland.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Oranje Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *