Lezing: Stevo Akkerman ‘Wat is dan goed?’

Hoe weten we of we het ‘het goede’ doen? Bestaat er wel zoiets als ‘goed’ en ‘kwaad’? Op donderdagavond 1 februari om 20.00 uur geeft Trouw-journalist, columnist en schrijver Stevo Akkerman (1963) hierover een lezing in de Ontmoetingskerk (Atolwijk).

Zoektocht
Hoe weten we of we ‘het goede’ doen? Hoe herkennen we het verschil tussen goed en kwaad nu kerken en andere instituties zoveel terrein hebben verloren? Stevo Akkerman sprak over dit onderwerp met schrijvers, filosofen, theologen en psychologen, wat resulteerde in het boek ‘Wat is dan goed?’ Op 1 februari vertelt hij wat die zoektocht hem gebracht heeft en gaat hij met het publiek in gesprek over de achterliggende vragen en dilemma’s. Want die zijn er, zowel op het persoonlijke, religieuze als maatschappelijke vlak. Hij wordt geroemd om zijn afgewogen en scherpe analyses die hij o.a. etaleert in zijn columns in dagblad Trouw.

Geloofsproeverij 0320
De lezing wordt georganiseerd door de werkgroep Geloofsproeverij0320 van de Ontmoetingskerk. Deze groep houdt met enige regelmaat inspirerende avonden die interessant en toegankelijk zijn voor iedereen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *