Kerst-Inn 2022 brengt ‘licht’ en ‘verlichting’

Na twee coronajaren wordt de 45e editie van de Kerst-Inn weer eentje van ontmoeting, samenspel en samenzijn. Op tweede kerstdag, maandag 26 december, is iedereen om 13.00 uur van harte welkom in de Ontmoetingskerk, Schor 4. De hele middag zijn er verschillende activiteiten. Rond 19.00 uur wordt het afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Met de oorlog in Oekraïne en de gevolgen ervan die ook onze samenleving treffen, komt de Kerst-Inn in deze editie de mensen letterlijk en figuurlijk tegemoet als ‘lichtbrenger’. Elke bezoeker krijgt, zolang de voorraad strekt, een cadeautje mee naar huis, iets dat in deze tijden van inflatie en hoge energiekosten letterlijk bijdraagt aan verlichting van het bestaan. Het staat symbool voor de boodschap van de geboorte van Jezus als lichtbrenger in deze wereld.

De Kerst-Inn biedt gasten een middagprogramma met muziek, dans en creatieve werkvormen, zoals 3D printen, kaarsenhouders maken en schilderen. Muziek is er van zanggroep Timeless en er zijn optredens van Bellydance Lelystad, Spoken Word-artiest Myrthe Nauta en van de verhalenvertellers Lies van Keulen en Bram de Keijzer. De gasten kunnen zich vermaken met diverse huiskamerspelletjes, zoals schaken, dammen en sjoelen. Er zijn twee bingorondes met aantrekkelijke prijzen. Jongeren en kinderen zijn welkom in het Jeugdhonk waar o.a. tafeltennis, tafelvoetbal en games kunnen worden gespeeld. Kleine boerderijdieren van educatieve boerderij De Huif bevolken een kerststal en mogen geaaid en geknuffeld worden. Tussendoor worden koffie, thee, gebak, hapjes en drankjes geserveerd. De Kerst-Inn wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Een overzicht van het volledige programma is te vinden op www.kerst-inn-lelystad.nl.

De Kerst Inn is een gezamenlijk initiatief van de geloofsgemeenschap Pax Christi en de Protestantse Gemeente Lelystad. De toegang is gratis. Iedereen is welkom, ongeacht geloof, afkomst, huidskleur of genderidentiteit. Voor wie moeite heeft met vervoer kan op tweede kerstdag vanaf 12.00 uur(!) bellen met de Ontmoetingskerk, tel. 0320-226382.

Wie meer informatie wil, een donatie wil doen of zich als vrijwilliger wil aanmelden, kan contact opnemen met Dick Nauta, T. 06-51853354, E: info@kerst-inn-lelystad.nl.  I. www.kerst-inn-lelystad.nl.

 

Meer informatie:
Dhr. D. Nauta
E-mail info@kerst-inn-lelystad.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *