Intentieovereenkomst St. Jansdal

Mevr. Hermien Roddenhof, (SBZL) sprak in bij een motie van Groen Links gesteund door Denk, Partij voor de Vrijheid en CDA over de intentieovereenkomst St. Jansdal.

‘Twee jaar geleden kreeg st Jansdal in Lelystad de sleutels van ‘ons’ ziekenhuis na een heftige periode vol emoties variërend van ongeloof, woede, verdriet en angst, onder personeel , patiënten en inwoners van Lelystad en omgeving.

Als eerste ging de naam van MC Zuiderzee van de voorgevel….. Dat deed pijn, ook bij Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad (SBZL). Binnen in het nagenoeg volledig leeggehaalde gebouw zochten medewerkers van st. Jansdal hun weg. De polikliniek moest immers zo snel mogelijk open. Elke stap daar naartoe lag twee jaar geleden onder een vergrootglas. Wíj volgden het proces van wederopbouw kritisch. U herinnert zich waarschijnlijk ook nog hoe Bestuursvoorzitter Relinde Weil in de raad een overzicht gaf van de plannen voor st. Jansdal in Lelystad: drie sheets met slechts een paar woorden. Haar optimisme werd toen zeker nog niet gedeeld.

SBZL is erin geslaagd een goede verstandhouding op te bouwen met st. Jansdal. Ons vertrouwen is gebaseerd op inhoudelijk goede gesprekken én de al gerealiseerde voorzieningen. Vorige week las u in de krant van Zorg en Welzijn waar st. Jansdal voor staat en wat zij te bieden heeft, ondanks dat de coronacrisis ook het verzorgingsgebied heel hard trof. Wij wisten dus van de toekomstplannen in Lelystad en keken uit naar de intentieverklaring tussen de Gemeente Lelystad en st. Jansdal. Wij zijn teleurgesteld en verontrust dat er kennelijk grote bezwaren zijn om voorliggende intentieverklaring te steunen.

SBZL maakt zich zorgen over mogelijke vertraging in de besluitvorming. Die kan nadelige gevolgen hebben voor het zorgaanbod in Lelystad. Wij zijn van mening dat st Jansdal op grond van de huidige grondpositie sowieso de lead heeft met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen. Op grond hiervan is het verstandig om de 1,5 ha grond van de Gemeente Lelystad te reserveren voor st. Jansdal, op voorwaarde dat te doen in goed gesprek met de andere zorgaanbieders in Lelystad. Dat is overigens al praktijk.

Wij roepen alle partijen op eendrachtig dit dossier te ondersteunen in het belang van burger en patiënten. SBZL vindt goede kostenefficiënte zorgvoorzieningen belangrijker dan het behoud van het gebouw. Twee jaar geleden omarmden we met z’n allen in een indrukwekkende bijeenkomst ONS Ziekenhuis. SBZL doet dat nog steeds, met volle overtuiging en geloof in een toekomst voor ONS Ziekenhuis. Goede Zorg Dichtbij! Samenwerking, hoe dat gebouw er ook uit mag zien over 6 of 7 jaar. Dank voor uw aandacht.’
www.actieziekenhuislelystad.nl

U kunt uw opmerkingen nog altijd melden bij de stichting via www.actieziekenhuislelystad.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *