Inclusief blijven denken, ook in coronatijd

Iedereen heeft te maken met coronamaatregelen als handen wassen en de anderhalvemetersamenleving. Ook de impact op ondernemers is groot: hoe werk je veilig voor je medewerkers en klanten? Bij het boodschappen doen, onderweg in het openbaar vervoer en in de horeca worden we geconfronteerd met nieuwe regels.

Veel ondernemers zijn daarmee heel zorgvuldig bezig en denken ook na over de gevolgen voor mensen in bijzondere situaties. Moet iemand in een rolstoel ook verplicht gebruik maken van een winkelwagentje? En hoe dan? Mag een alleenstaande ouder van een jong kind dat kind meenemen de kringloopwinkel in of niet? Kan iemand met een demente partner hem of haar toch meenemen de supermarkt in, waar dringend gevraagd wordt om vooral alleen te komen?

Bureau Gelijke Behandeling merkt dat ondernemers en klanten daar in veel situaties gelukkig goed en creatief mee om gaan. Toch zijn er ook voorbeelden waar het niet goed loopt, er geen begrip is en ook geen oplossing van het knelpunt. Wie er zelf niet uitkomt kan dit melden bij Bureau Gelijke Behandeling via info@bureaugelijkebehandeling.nl of 0320-233 327. Wij proberen dan te bemiddelen en te helpen bij het zoeken naar creatieve oplossingen met respect voor de coronamaatregelen. Soms kan er gewoon meer.

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland,
T. 0320-233327.