Gezocht: circulaire ondernemers of ondernemers die graag meer circulair willen gaan werken

Het is alweer bijna een jaar geleden! In februari organiseerde het Collectief Circulair Lelystad een webinar over circulaire economie in Lelystad. Inspirerende voorbeelden lieten toen zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt.

Ondernemers vertelden hoe zij binnen hun eigen bedrijf op zoek zijn naar andere manieren om met reststromen om te gaan. Of hoe ze met andere ondernemers industriële, agrarische en creatieve sector in een mooie kringloop samenwerken. Zo wordt afval een nieuwe bruikbare grondstof en dat is goed voor milieu en portemonnee. Met dit webinar gaven we de eerste aanzet tot een bloeiende circulaire/duurzame community in Lelystad. Nu gaan we verder op de ingeslagen weg.

Dit voorjaar organiseren organiseren we opnieuw een inspirerende bijeenkomst. Behalve versterken van het netwerk staat dan ook op de agenda om thema’s te identificeren waarmee we de komende periode samen aan de slag kunnen gaan. Van de Coronasituatie zal afhangen hoe we dat doen, digitaal, fysiek of hybride. 

Het Collectief Circulair Lelystad is een platform voor bedrijven en bedrijfjes die circulair zijn of dat willen worden. In dit netwerk wisselen we ervaringen uit en bespreken we welke moeilijkheden we onderweg tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan belemmerende wetgeving. Voel jij je aangesproken? Neem dan contact met ons op via circulairlelystad@gmail.com. Het Collectief werkt samen met Circulair Platform Flevoland en is een initiatief van Stadmakerij, Wijngaard El Placer en Van der Wal Projectmanagement.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *