Art & Leen – Kunstenares Bonnie Severien: interactie tussen natuur en architectuur

De expositie van Bonnie Severien, verzorgd door de Kunstuitleen Lelystad, loopt van 2 juli tot en met 27 augustus in het stadhuis van Lelystad. De interactie tussen natuur en architectuur vormt de basis van haar schilderijen. Haar werk toont als het ware een verstedelijkte jungle.

Architectuur in de vorm van gebouwen en interieurs komen letterlijk in aanraking met het organische, de natuur. Dat is de reden waarom het expoteam van de kunstuitleen gevestigd in de Kubus gekozen heeft voor dit werk. Bonnie Severien over haar werk: ’ik gebruik zelfontworpen architectuur en plaats het in een vergrote natuurlijke wereld van planten, bloemen en vuurvliegjes. Dit is de wereld zoals ik die zie. Er is geen enkele realiteit, zelfs niet in mijn werk’.

De kunstenares studeerde in 2007 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze ontving vijf maal een nominatie voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Voor het modehuis Claudia Sträter maakte ze een aantal kunstopdrachten. Haar werk is opgenomen in zowel privécollecties als museum- en bedrijfscollecties in Nederland, België, Engeland en Amerika. We zijn blij dat Bonnie Severien haar werk wil exposeren in het Stadhuis van Lelystad. Na afloop van de expositie voegt Kunstuitleen Lelystad een werk van de kunstenares toe aan haar collectie. Dit werk kunt u dan huren zolang u wilt voor een redelijk bedrag.

Bonnie Severien
Bonnie Severien

Informatie: www.artleen.nl of bij Sander Visser, 06 671 76589.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *