Adam Factory winnaar Regenboogetalage Lelystad 2020

11 oktober 2020 was het weer Coming Out Dag. De dag waarop we vieren dat iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn en ongelijke behandeling niet wordt geaccepteerd. De hele week (5-11 oktober) reden voor feest in Lelystad Regenboogstad.

Bestuursvoorzitter Relinde Weil en wethouder Madelon van Noort hesen samen de vlag op het dak van ziekenhuis St. Jansdal. En naast een gayfilm door Filmtheater in Agora Bioscoop Lelystad en het hijsen van 55 regenboogvlaggen verspreid over heel Lelystad, waren alle winkeliers door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) uitgenodigd hun etalage te versieren in regenboogkleuren. Ze kregen daarvoor een tas met regenboogmaterialen, waaronder een bordje met de tekst ‘Hier kun je zijn wie je bent’. Wel 45 winkels in de Gordiaan en ’t Lelycentre hebben meegedaan. Winkeliers zien zo zien dat iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn in Lelystad en dat werd ook opgemerkt door het publiek. Coming Out Dag heeft met deze actie weer veel meer bekendheid gekregen.

Uit de deelnemende winkels werd een regenboogetalage 2020 gekozen door een jury bestaande uit Rob Verlinden en Jess Noordeloos. Zij wisten het al snel: bloemist Adam Factory in ‘t Lelycentre werd winnaar. Adam Factory maakte een kleurige eigen creatie gemaakt en waren blij met de prijs en hopen dat er volgend jaar nog meer winkeliers meedoen. Hun regenboogetalage is de hele maand oktober nog te bewonderen Op de tweede plek kwam Konditorei Noor: elk beschikbaar raam had hier een regenboogaccent. Ze gaven ze aan dat ze gelijke behandeling heel erg belangrijk vinden en graag willen uitdragen dat iedereen zichzelf mag zijn. ’Er staat niet voor niets ‘Love is for everyone’ op onze shirts’. Van Haren schoenenwinkel werd derde, met een zeer stijlvolle, rustige etalage. Waardering was er van de jury dat een keten meedeed omdat winkels vaak minder ruimte hebben voor eigen creativiteit. De regenboogetalage Kledingreparatie Lelystad en ook Vintage en More hadden iets heel moois gemaakt en werden daarom 4e en 5e.

Op de website: www.bureaugelijkebehandeling.nl en Facebook zal een registratie terug te vinden zijn van de Coming Out Week.

 

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland,
T. 0320-233327.