Openhartige verhalen over eenzaamheid tijdens wandeling met de wethouder en staatssecretaris

Op 16 september wandelden vier inwoners van Lelystad met wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra en staatssecretaris Vicky Maeijer. Tijdens de wandeling vertelden zij openhartig over hun ervaringen met eenzaamheid. Hun verhalen lieten zien dat eenzaamheid iedereen kan raken, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Henk (63) deelde hoe het sociale restaurant Resto VanHarte hem hielp toen zijn vrouw naar een verzorgingstehuis moest. Euredice (52) kreeg via Aandachtscentrum Lelystad wekelijks een telefoontje van een vrijwilliger en ontving hulp om verbinding te maken met anderen. Ingrid (56) is enthousiast over de steun die ze vond bij OpenJeHart, waar ze nu zelfs met veel plezier als vrijwilliger werkt. Henk (72) vertelt hoe hij als mantelzorger wekelijks met zijn vrouw naar Lelystad Ontmoeten gaat waar ze lunchen, spelletjes doen en gewoon gezellig kletsen.

De wandeling maakte indruk op de wethouder en staatssecretaris, die aandachtig luisterden naar de persoonlijke verhalen. De inwoners benadrukten hoe belangrijk lokale initiatieven zijn om inwoners te ondersteunen in het maken van nieuwe verbindingen. Organisaties als Resto VanHarte, Aandachtscentrum Lelystad, OpenJeHart en Lelystads Ontmoeten spelen daarin een belangrijke rol, vooral voor mensen die moeite hebben om zelf de stap te zetten naar sociale contacten.

Week tegen Eenzaamheid

Staatssecretaris Vicky Maeijer met wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra en vier inwoners van Lelystad. Foto: Fotostudio Wierd.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *