Nieuwe jongeren ontmoetingsplek

Waar komt deze en hoe gaat het eruitzien?

Er is in Lelystad behoefte aan een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren. Maar de grote vraag is: waar moet deze plek komen? En hoe moet het eruitzien? Om dit te achterhalen, zijn er gesprekken gestart met jongeren uit de stad.

Locatie
Thuis in Lelystad en Jongeren Maken de Stad hebben een oproep gedaan aan jongeren om mee te denken over de ideale locatie. Deze oproep heeft meer dan 100 reacties opgeleverd. In totaal zijn er 25 locaties genoemd, waarvan vier plekken het meest populair zijn. Het centrum van de stad staat bovenaan de lijst, daarom wordt er bekeken waar in het centrum de beste locatie is om de ontmoetingsplek te realiseren. 

Ontwerp
Niet alleen de locatie, maar ook het ontwerp van de plek is belangrijk. Daarom wordt er binnenkort een ontwerpsessie georganiseerd, waarbij jongeren actief kunnen meedenken en schetsen aan de nieuwe ontmoetingsplek. We hebben hiervoor al 30 aanmeldingen van jongeren die mee willen doen! Tijdens deze sessie kunnen jongeren niet alleen hun creativiteit kwijt, maar er wordt ook voor wat te eten gezorgd. Deelnemers kunnen hun ideeën en wensen delen en samen wordt er een ontwerp gemaakt. Heb jij interesse om mee te doen? Meld je dan aan via de QR-code!

Week tegen Eenzaamheid
Week tegen Eenzaamheid

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *