Week tegen Eenzaamheid Lelystad met activiteiten voor iedereen

Op donderdag 26 september start de Week tegen Eenzaamheid in Lelystad, een jaarlijks initiatief waarbij iedereen welkom is om mee te doen aan de activiteiten om eenzaamheid te doorbreken. De hele week worden er activiteiten georganiseerd die gericht zijn op ontmoeting en verbinding. Van samen gezellig koffiedrinken tot spelletjes, muziek, sporten en workshops: er is voor iedereen iets te doen.

Feestelijke Kick-off
De feestelijke kick-off vindt donderdagochtend plaats op basisschool De Horizon, in samenwerking met Coloriet en Welzijn Lelystad. Bezoekers vanuit Coloriet en uit de wijk zijn hiervoor uitgenodigd. Hinde Dijkhuis, directeur Sociaal Domein van gemeente Lelystad, hijst de vlag als officiële openingshandeling. De ochtend wordt feestelijk afgesloten met een aantal optredens van de kinderen.

Een week vol activiteiten
Vanaf 26 september tot en met 2 oktober zijn er in Lelystad veel activiteiten te doen waar iedereen aan kan deelnemen. Deze activiteiten worden georganiseerd door de coalitiepartners van Een tegen Eenzaamheid Lelystad. Dit zijn organisaties, bedrijven en verenigingen die het belangrijk vinden om iets te doen voor mensen die eenzaamheid ervaren. De meeste activiteiten staan vermeld op de activiteitenkalender, die vorige week huis-aan-huis verspreid is met de FlevoPost. Daarnaast zijn alle activiteiten te vinden in de app ‘Lelystad met elkaar’.

Activiteiten ook na 2 oktober
Hoewel de Week tegen Eenzaamheid eindigt op 2 oktober, betekent dit niet dat de activiteiten stoppen. In Lelystad worden er ook na deze week regelmatig activiteiten georganiseerd die in het teken staan van ontmoeting, verbinding en het doorbreken van eenzaamheid. Via de app ‘Lelystad voor elkaar’ kunnen inwoners op de hoogte blijven van alle toekomstige activiteiten en mogelijkheden voor ontmoeting. De app is te downloaden via Google Play of de App Store. Samen maken we Lelystad een plek waar niemand zich eenzaam hoeft te voelen.

Week tegen Eenzaamheid

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *